Obrazovanje odraslih

slike

Baner
Iz tame u svjetlo PDF Ispis E-mail
Autor Ardoja Ornik   
Četvrtak, 25 Studeni 2010 12:46
Bili smo... 17. studenoga 2010. s učenicima povodom Međunarodnog mjeseca borbe protiv ovisnosti na projektu *"Iz tame u svjetlo" * koji je organizirala Zajednica Cenacolo. Cilj projekta bio je preventivno djelovanje na pojavu ovisnosti: ukazivanje na problem ovisnosti i štetne posljedice - psihofizičko uništavanje pojedinca i njegovih obiteljskih i društvenih veza.
Svjedočenja osoba koje su u nekoj fazi života posegnule za drogom i postale ovisne, a izrazile su se pjesmom i plesom bilo je veoma upečatljivo, a gdjekad ganutljivo do suza. Članovi Cenacola osvijestili su nam koliko u životu znači podrška bliskih osoba, prijatelja i koliko je dug put do vjere u samoga sebe i okolinu. Simbolično su nam to prikazali različitim scenama iz života, npr. njegovim tijekom: najprije si slobodan i plešeš kako osjećaš, onda dođe droga koja ti postupno određuje ponašanje i konačno ga u potpunosti kontrolira i Zlo te odvlači na dno. A onda se pojavi Dobro kao anđeo koji ti pruža ruku i ohrabruje te. Tako dobivaš snagu pomoći i drugima, svim svojim posrnulim prijateljima i zajedno s njima opet osjećati snagu i ljepotu osobnosti i slobode.

Prelijepe su bile i sitnice koje su izradili u dokolici: krunice, narukvice, desetnice, ukrasne pločice s natpisima..., obilježivače za knjige, časopisi. Na kraju smo svi pljeskali i plesali u ritmu posljednje skladbe i osjetili pripadnost svima koji su do posljednjeg mjesta ispunili dvoranu Studentskog centra. Hvala im na ljepoti osjećaja koje su pobudili u svima nama. Kada smo izašli na danje svjetlo, kiša je nemilice padala. Nismo žurili u školu, iako smo bili bez kišobrana.
Ažurirano Četvrtak, 25 Studeni 2010 13:21
 

Kviz

Što je GPS?
 

Tražilica

Foto