Obrazovanje odraslih

slike

Baner
Školski projekti
Projekt - Time 2023. PDF Ispis E-mail
Autor Ratko Medan   
Srijeda, 20 Prosinac 2023 12:36


 This is Our Time 2023

 

 

 

Noćnim okupljanjem u školi 8. prosinca 2023. započeli smo ovogodišnje sudjelovanje na Time projektu. Tijekom 24-satnog mrežnog maratona Time aktivnostima su se pridružile 92 škole iz 95 zemalja s ciljem razmjenjivanja informacija te učenja jednih o drugima.

Naši učenici su se uključili u dvije projektne aktivnosti – natjecateljski kviz Unite the Nations i tematske videokonferencije.

Unite the Nations međunarodno je istraživačko natjecanje u kojem učenici sami izrađuju pitanja za test. Učenici biraju teme i izvore te pozivaju učenike diljem svijeta da istražuju njihovu zemlju u zabavnom natjecanju. Ove godine test je uključivao 350 pitanja koja su predstavljala 14 različitih zemalja, a sudjelovale su 23 škole. Naša škola ponovno je stala na pobjedničko postolje osvojivši 3. mjesto!

Do jutarnjih sati učenici su sudjelovali na 8 videokonferencija. S učenicima iz Indije, Rusije, Kanade, Kine i Pakistana raspravljali su o umjetnoj inteligenciji.

Zahvaljujemo svima koji su svojim sudjelovanjem doprinijeli ovom uspjehu!

 

Nagrada za životno djelo

U istoj noći naš umirovljeni nastavnik Zlatan Soldo dobio je veliko priznanje – nagradu za životno djelo Time projekta. Z. Soldo prvi je dobitnik priznanja. Svoju Time priču prof. Soldo i Geodetska škola započeli su 1997. Na mrežnoj stranici projekta (https://timeproject.org/reflections-in-time/) možete pogledati cijeli video službene ceremonije.

Više o projektu možete pronaći na mrežnim stranicama projekta (https://timeproject.org/), a više fotografija pogledajte ovdje.

 

Ažurirano Srijeda, 20 Prosinac 2023 12:42
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 55

Kviz

Što je GPS?
 

Tražilica

Foto