Obrazovanje odraslih

slike

Baner
Znanstveni piknik 2023. PDF Ispis E-mail
Autor Ratko Medan   
Nedjelja, 22 Listopad 2023 20:45


 

U petak i subotu, 6. i 7. listopada 2023. godine, održan je dvanaesti Znanstveni piknik – projekt popularizacije znanosti i umjetnosti čiji je glavni cilj promocija znanosti u najširem smislu, ali i povećanje interesa kod mladih ljudi da odaberu znanost kao svoj životni poziv. Događanje je osmišljeno kao opušteno druženje sa znanošću pa je stoga i odabran format “piknika” – on najbolje predstavlja upravo ono što se želi poručiti: ZNANOST JE ZABAVNA! 

Manifestacija je održana u predivnom parku dvorca Oršić u Gornjoj Stubici. Brojni edukatorski timovi su provodili dvjestotinjak različitih aktivnosti za oko 4000 posjetitelja, a među njima i Geodetska škola koja na ovoj manifestaciji sudjeluje već dugi niz godina.

Program Znanstvenog piknika sastoji se od niza predavanja, prezentacija, radionica, znanstvenih show programa, kazališnih edukacijskih predstava i sličnih interaktivno-edukativnih i umjetničkih formata koje provode brojne udruge, studentske sekcije, institucije i pojedinci, zaljubljeni u znanost i umjetnost iz Hrvatske i inozemstva, a glavni organizator je Udruga profesor Baltazar.

Projekt po nazivom „Od 2D do 3D“ s kojim se Geodetska škola predstavila na ovogodišnjem Znanstvenom pikniku bio je namijenjen učenicima od 5. do 8. razreda osnovne škole, kao i studentima i odraslim posjetiteljima. Projekt se bazirao na prikazu anaglifa koji omogućuje prikaz trodimenzionalnog objekta pomoću dviju različitih snimaka. Posjetitelji su bili u mogućnosti testirati svoju percepciju dubine uz pomoć 3D naočala i džepnih stereoskopa.

Uz profesore, na projektu su sudjelovali i učenici 3.d razreda koji su uz pomoć stečenih znanja i vještina vješto educirali sve zainteresirane posjetitelje.

Također, naši učenici sudjelovali su i na kvizovima i nagradnim igrama na kojima su osvojili brojne nagrade.

Nakon još jednog odrađenog Znanstvenog piknika možemo reći da smo se svi lijepo zabavili, naučili neke nove vještine, uspješno predstavili Geodetsku školu te da ćemo zasigurno nastaviti tradiciju sudjelovanja na ovoj manifestaciji još dugi niz godina.

 

 

Ažurirano Nedjelja, 22 Listopad 2023 20:52
 

Kviz

Što je GPS?
 

Tražilica

Foto