Obrazovanje odraslih

slike

Baner
Mreža čitanja 2023./2024. PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Petak, 24 Svibanj 2024 10:31

 

Ove školske godine prvi put smo se priključili projektu Mreža čitanja Hrvatske mreže školskih knjižničara. Projekt je namijenjen učenicima srednjih škola, a cilj je motivirati učenike na čitanje književnih djela i razvijanje ljubavi prema čitanju.

Projekt se sastoji od kviza i/ili multimedijskog uratka koji se održavaju na tri razine (školska, regionalna i nacionalna), a za svaku razinu čita se dodatna knjiga. Mentorica učenicima bila je školska knjižničarka I. Prgomet. Učenica Gabriela Dropuljić (2.a) sudjelovala je 10. svibnja 2024. na trećoj, nacionalnoj razini kviza znanja i osvojila 11. mjesto, na što smo iznimno ponosni! Svake se godine tematski biraju djela za čitanje. Ove sezone bavili smo se temom odrastanja, životnim razdobljem s brojnim izazovima i preprekama pa smo mogli vidjeti kako su se književni junaci iz pročitanih djela nosili sa situacijama u kojima su se našli.

Čitala su se djela: Zoran Žmirić – Hotel Wartburg (školska razina), Marjane Satrapi – Perzepolis (regionalna razina), Christiane F. – Mi djeca s kolodvora Zoo (nacionalna razina). Za uloženi trud nagrađeni smo virtualnim književnim susretom s književnikom čije se djelo čitalo u ovogodišnjoj sezoni Mreže čitanja - Zoranom Žmirićem. Projekt je motivirao i potaknuo učenike, a i mentoricu, na čitanje s razumijevanjem, istraživanje, otkrivanje i kreativno stvaranje.

Veselimo se idućoj sezoni!

Irena Prgomet, stručna suradnica knjižničarka 

Ažurirano Petak, 24 Svibanj 2024 10:40
 

Kviz

Što je GPS?
 

Tražilica

Foto