Obrazovanje odraslih

slike

Baner
Europski tjedan mobilnosti PDF Ispis E-mail
Autor Ratko Medan   
Ponedjeljak, 07 Listopad 2024 16:20

 

U ponedjeljak, 16. rujna, učenici i nastavnici naše škole obilježili su Europski tjedan mobilnosti. Cilj je aktivnosti Šećem i učim bio doživjeti javni prostor u blizini škole na drugačiji način, učiti o cestovnoj sigurnosti, osvještavati važnosti zelenih parkova u urbanim sredinama i poticati uživanje u pješačenju. Promičući zdrave životne navike nastavnici i učenici 3. razreda pješačili su od Geodetske škole do parka Bundek.

Na Bundeku su učenici ostvarili odgojno-obrazovne ishode iz nastavnih predmeta Katastar, Matematika, Geodezija i Engleski jezik. Prošetali su Alejom pjesnika ne samo fizički, već i kroz vrijeme i kulturu. Učenici su snimili kratki videozapis na engleskom jeziku o zanimljivostima koje su saznali o pjesnicima iz Bugarske, Slovenije, Rusije i Mađarske.

Obilazeći spomenike Dar života, Bumbina livada, Sljemenski fićo i biste književnika A. S. Puškina, I. Vazova i dr., mjerili su prijeđenu udaljenost, a dobivene podatke analizirali su na satu Matematike. Učenici su određivali koordinate svih spomenika i bista te su izradili odgovarajuću skicu. Također, s pomoću mrežne stranice Uređena zemlja (DGU) pronalazili su katastarske i zemljišnoknjižne podatke o katastarskim česticama parka Bundek.

Aktivnost je uspješno spojila edukaciju i rekreaciju, potičući učenike na zdrav način života i produbljujući njihovo znanje praktičnim primjerima iz stvarnoga okruženja.

 

Irena Prgomet

Ažurirano Ponedjeljak, 07 Listopad 2024 16:24
 

Kviz

Što je GPS?
 

Tražilica

Foto