slike

Baner
SVEČANA PROSLAVA PDF Ispis E-mail
Autor Zlatan Soldo   
Nedjelja, 21 Svibanj 2017 10:56

SVEČANA PROSLAVA 25. OBLJETNICE OSAMOSTALJENJA GEODETSKE ŠKOLE

 

U školskoj godini 2016./2017. obilježena je 25. godišnjica djelovanja Geodetske škole kao samostalne odgojno-obrazovne ustanove. Tim povodom u Školi su organizirane različite aktivnosti

Paar

Geoskola.hr

(tematsko predavanje akademika Paara, snimanje milenijske fotografije iz zraka) koje su završile svečanom akademijom 27. travnja 2017. u kinodvorani Graditeljske tehničke škole.

Na akademiji se okupio velik broj bivših djelatnika, mnogo sadašnjih i bivših učenika, a svojim prisustvom skup su uveličali predstavnica gradonačelnika M. Bandića Katarina Milković,

Katarina

dekan Geodetskog fakulteta u Zagrebu Damir Medak,

Medak

zamjenik ravnatelja Državne geodetske uprave Antun Vidaković

 Tona

te mnogi drugi gosti i uzvanici.

Ravnateljica Geodetske škole Biserka Maurer u pozdravnom govoru osvrnula se na srednjoškolsku izobrazbu geodeta u Hrvatskoj od početaka do danas stavljajući naglasak na ljude koji su prošli kroz Školu kao nastavnici ili kao učenici.

Biba

Zahvalila je svim nastavnicima koji su omogućili i danas omogućuju brojnim učenicima stjecanje kompetencija potrebnih za nastavak obrazovanja, za tržište rada i cjeloživotno učenje, a učenicima je poručila: „ Budite ponosni na svoje lijepo zanimanje, budite samouvjereni, ali budite i spremni učiti i doživotno se usavršavati jer budućnost nasljeđuju oni koji uče.“

Da se ne zaboravi sve ono što se u Geodetskoj školi radilo izvan redovite nastave, pobrinuo se prof. Zlatan Soldo koji je svojim 30.minutnim videouratkom riječju i slikom podsjetio sve prisutne u čemu smo kao škola ili kao pojedinci bili dobri, a u čemu najbolji.

Za svečani ugođaj proslave 25. obljetnice osamostaljenja Geodetske škole pobrinuli su se umjetnički nadareni učenici. Maturant Luka Čičmir izveo je dramski monolog,

Luka

a bivši učenik Maksim Hozić, danas školovani tenor, osim državne himne otpjevao je i nekoliko pjesama uz pratnju T. Eterovića.

Max

Svoj doprinos  svečanosti dao je i Ivan Šarić sa svojim Tamburašima za dušu.

Ivan

Kroz program vodili su nas maturanti Nikolina Svaguša i Stipe Mlinarević,

Voditelji

a da svi gosti dođu do svojih mjesta brinule su se hostese predvođene prof. Hrvojkom Bašić.

Hostese

Zainteresirani gosti i uzvanici mogli su u predvorju Graditeljske tehničke škole razgledati izložbu geodetskih instrumenata koju je pripremio prof. Dalibor Jajtić.

Izložba

Za formu i sadržaj svečane akademije pobrinuli su se prof. Armando Slaviček i prof. Ljiljana Varović,

Lili

a prof. Ratko Medan osiguravao je tehničku podršku.

Ratko

Nakon završetka svečanosti svi prisutni mogli su nastaviti neformalno druženje u prostorijama Geodetske škole. Ondje su se opet susreli nekadašnje i sadašnje kolegice i kolege kao i suučenici različitih generacija.

Svi

Prisutnost brojnih bivših učenik potvrda je kvalitete jedne relativno male škole koja je iznjedrila velik broj uspješnih stučnjaka koji se rado vraćaju na svoje početke – u Geodetsku školu.

Ljiljana Varović

Ažurirano Nedjelja, 21 Svibanj 2017 11:19
 

Kviz

Što je GPS?
 

Tražilica

Foto