Obrazovanje odraslih

slike

Baner
PITANJA ZA KVIZ PDF Ispis E-mail
Petak, 21 Listopad 2016 08:55

PITANJA ZA KVIZ POVODOM MEĐUNARODNOG DANA ŠKOLSKIH KNJIŽNICA I MJESECA HRVATSKE KNJIGE 2016.

(Većinu odgovora potražite na mrežnim  stranicama knjižnice i školskim panoima. Odgovore šaljite putem maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript )

 

I. Dopunite tekst odgovarajućim riječima.

 

Ove godine manifestacija Mjesec -------------- knjige (15.10. – 15. ---.) ima  za temu-----------. Čitat će se posvuda, pa i u školskim knjižnicama, a pisat će se i kvizovi na temelju pročitanih knjiga.  Čitateljski maraton predviđen je za 21. listopada.

Mi ćemo  u školi,između ostaloga, obilježiti  Međunarodni dan  ---------------- knjižnica 24. Listopada, kad će nas posjetiti književnik Miroslav Mićanović.

 U Mjesecu hrvatske knjige već tradicionalno  prvi razredi  posjećuju važne kulturne ustanove u gradu Zagrebu: Gradsku knjižnicu na -------------------      trgu i ------------na Strossmayerovu trgu, kao i sajam knjiga -------------- na  Zagrebačkom velesajmu.

 

II. Odgovori / dopuni.

1.Na koje se ustanove odnose web-adrese: nsk.hr (Nacionalna  i ---------------------------------------------------)                kgz.hr (Knjižnice  -----------   -------------- )?

 

2.Na poleđini  svake knjižnične  knjige nalazimo oznaku kojom se služimo radi lakšeg snalaženja među policama, a  naziv joj je --------------------------- .

 

3. Nabrojite dijelove signature i napišite  čemu služe.

 

4. Znate li navesti 4-5 naslova časopisa koje prima naša knjižnica?

 

5. Knjige koje knjižnica ima u jednom primjerku načelno se ---  ------------- IZVAN KNJIŽNICE, ali je moguće, tijekom vikenda posuditi i takvu građu u dogovoru s knjižničarom.

 

6. Iz kojeg su romana (Lovac u žitu, Odgoj djevojaka u Češkoj) navedene rečenice?

- Jesi li ikad bio na koridi? - branila se

- Nisam.

Zvučalo je osornije nego što sam želio.

Odjednom se nagnula prema meni :

-Pa ti si ljubomoran…- rekla je s neodglumljenim čuđenjem.

Iznenada, iz neba pa u rebra, pojavila se preda mnom jedna djevojka i rekla: 

-Holden Caulfield!

Zvala se Lilian Simmons. Moj brat D. B. vukao se s njom naokolo neko vrijeme. Imala je ogromna mljekarstva.

Ponašala se prijateljski kao nikad – čak se prisilila i na građansko pitanje kako mi je bilo. Malo sam joj pričao o Poreču, o Puli i Umagu. Bila je puna dobre volje i očito se nije željela svađati, ali kad sam spomenuo šareni vlakić, vezu Umaga s ljetovalištem Katoro, nije izdržala…

 

7. Koji su književnici proteklih godina gostovali u našoj školi? Navedi barem dva imena i po jedno djelo svakog od njih.

 

8. Navedi barem dva gosta koji su nas posjetili na Dan školskih knjižnica, a da nisu profesionalni književnici:------------------------------------- ,---------------------------------------- .

 

9. Koja je tvoja omiljena knjiga koju si više puta čitao? Pamtiš li neku misao iz nje?

 

10. Radno vrijeme knjižnice je ------------------------------------------------------------------------------------  .

 

11. Knjige na policama pretražujemo uglavnom prema struci i ------------------- autora.

 

12. Ako ne znamo prezime autora, do njega možemo doći tako  da u tražilicu elektroničkog kataloga neke knjižnice ukucamo ------------------- traženog djela.

 

 

 

 

 

 

 

Kviz

Što je GPS?
 

Tražilica

Foto