Obrazovanje odraslih

slike

Baner
Dan školskih knjižnica 2014. PDF Ispis E-mail

OSVRT NA DAN ŠKOLSKIH KNJIŽNICA 2014.

22. listopada 2014. obilježili smo Međunarodni dan školskih knjižnica, koji smo ove godine posvetili sadašnjim i bivšim učenicima naše škole. Zato su u prvom planu bili radovi Vilena Đereka (4.a) u interpretaciji učenika Stipe Mlinarevića (2.a), a kao jedan od najboljih suradnika došao nam je bivši učenik Borna Čajić. On je, između ostaloga, zaslužan za dva mala glazbena CD-a koji smo snimili uz pomoć učenika svirača i pjevača.

Ovogodišnjem susretu  su bili nazočni učenika 2.d, ali su aktivniji bili  učenici prvih razreda koji su imali zadatak pročitati po jednu ljubavnu pjesmu, kako bi se na taj način uključili u Mjesec hrvatske knjige s temom: neispričane ljubavne priče.

  Vilenu na čast glumac Željko Koenigsknecht – Keno interpretirao je njegov prozni uradak Samac i more. Izvrsnu glumu malo je pokvarila slabija kvaliteta tona. Svi koji žele čuti  tu sjajnu  glumačku izvedbu, mogu doći  u knjižnicu. Nadamo se da će učenik Gajan (1.c) uz pomoć Kenina  modela i naše zajedničke suradnje naučiti nešto od spomenutog monologa.

 Stipe Mlinarević  izveo je malo skraćen i  adaptiran prvi  Vilenov uradak Kućni ljubimci. Uglavnom dosta dobro za prvi javni nastup. Budući da je Stipe i  najbolji korisnik-suradnik školske knjižnice za prošlu šk. godinu, na sajmu knjiga „Interliber“ odabrat će si za nagradu knjigu po svom izboru.

Na kraju susreta skupilo se,  uz osvježavajuća pića, malo društvo u knjižnici. Nekoliko aktivnih učenika prvih razreda u društvu s ponosnom majkom učenika Vilena, bivšeg učenika Borne i knjižničara – domaćina susreta.

N. Butorac

Ažurirano Srijeda, 26 Studeni 2014 10:38
 

Kviz

Što je GPS?
 

Tražilica

Foto