Obrazovanje odraslih

slike

Baner
Posjet knjižnici NSK PDF Ispis E-mail
Srijeda, 26 Ožujak 2014 11:57

5.ožujka 2014. je 4.b razred  u pratnji knjižničara posjetio NSK (Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu).

 

 

OSVRT KNJIŽNIČARA

Kao i svake godine knjižničar je i ovog proljeća ponudio maturantima obilazak NSK. Maturanti su jedini od srednjoškolaca koji imaju pravo upisa u NSK, čak i ako još nisu punoljetni.

Zainteresiranih za posjet baš i nije bilo, tako da osim 4.b, koji su morali ići, i nije bilo maturanata iz drugih razreda. U predvorju Knjižnice postavljena je prekrasna izložba plakata o hrvatskoj kulturnoj povijesti za koju je šteta što ju učenici nisu htjeli i samostalno obići. Njima je bilo dosta to što im je o povijesti knjižnice ispričala knjižničarka zadužena za našu grupu. Nakon toga nas je naša domaćica provela  kroz glavne dijelove (nivoe) Knjižnice. Na 5.katu, gdje je prekrasan kafić i pogled na Zagreb, nismo bili jer se nekima „jako žurilo“.

Nadamo se da će ovaj posjet nekima od maturanata ipak dobro doći - ako im u studentskim godinama zatreba idealno mjesto za učenje (i to 24 sata dnevno!). Onima koji neće studirati ostat će barem sjećanje da su vidjeli iznutra našu najveću knjižnicu – a i to je već nešto!

Ažurirano Srijeda, 26 Ožujak 2014 12:03
 

Kviz

Što je GPS?
 

Tražilica

Foto